plodnost goveda, ovratnice za krave, odkrivanje brejosti in pojatev, SCR, ALLFLEX,

Plodnost goveda so prvotno spremljani s sistemom Heatime pri mlečnih kravah v prosti reji.

Danes imamo še bolj izpopolnjen sistem  SenseHub, ki je uporaben za ugotavljanje:

 • predporodnih in poporodnih težav,
 • stresa,
 • napak v prehrani,
 • učinkov zdravljenja,
 • brejosti krav in brejih telic v vseh oblikah reje.

Sistem deluje na zaznavanju gibanja in prežvekovanja goveda. Njegova prednost je v natančnih, hitrih in zanesljivih meritvah. Sistem Heatime za plodnost goveda, sproti izračunava spremembe teh dveh spremenljivk in na podlagi ogromne količine meritev in vrhunske statistike nudi rejcu zanesljive informacije o dogajanju v njegovi čredi. Zaradi 40 let neprekinjenega razvoja in zbiranja podatkov proizvajalec zagotavlja 93% zanesljivost. O tem pričajo tudi reference, saj je sistem Heatime vgrajen v 9 od 10-ih molznih robotov. Vse svetovno priznane firme za molzne stroje in molzišča uporabljajo Allflex-ovo tehnologijo v celoti ali pa vsaj njene sestavne dele.

plodnost goveda, ovratnica za krave, pametna ušesna znamka, scr, sensetime, heatime, bric
plodnost goveda, sensetime, pametna ušesna znamka za spremljanje plodnost goveda

NOVO!!! Allflex je uvedel SenseHub, novo pametno generacijo, ki spremljanja plodnost goveda, počutje in prirejo krav

Revolucionarni SenseHub, ki spremljanja plodnost goveda, počutje in prirejo krav je preverjeno najboljša tehnična rešitev na svetu. Za zaznavanje pojatev in zdravja krav lahko izbiramo med pametno ovratnico ali pametno ušesno znamko. Sistem, zelo preprost za uporabo, nam omogoča še večjo prirejo.

Podjetje Allflex je 3.7.2017 v Londonu predstavilo novo generacijo za pametno spremljanje podatkov o kravah z rešitvijo SenseHub. Z združitvijo SCR-ove vodilne tehnologije za spremljanje krav in Allflex-ovim znanjem o označevanju domačih živali v SenseHub smo dobili najbolj napredno rešitev na svetu za inteligentno vodenje govedoreje. 10 letne izkušnje s pametnimi ovratnicami na več kot 5 milijonih krav združene z ugotovitvami ob označevanju stotine milijonov krav po vsem svetu so ponudile govedorejcem posebno prilagodljivo in enostavno orodje za uspešno vodenje kmetije in večjo prirejo.

plodnost goveda, heatime, allflex, ovratnice za govedo

Sistem Heatime Pro

Sistem, ki spremljanja plodnost goveda, za prikaz in obdelavo podatkov uporablja standarden PC, ki pa naj bo namenjen samo upravljanju s čredo. Sestavni deli sistema so podobni kot pri Heatime HT z izjemo ekrana. Za zagotavljanje prenosa podatkov preko svetovnega spleta rabimo še modem/ruter za povezavo s tem omrežjem. Tu imamo več (če ne preveč) možnosti za pregled informacij, ki jih lahko samostojno oblikujemo. Tudi izvoz podatkov lahko v celoti prilagodimo svojim potrebam vključno s pravicami dostopov do posameznega podatka.

plodnost goveda, ovratnice za krave, pametna ušesna znamka, scr, bric.si, cow24

Cow24

Ta programska rešitev, ki spremljanja plodnost goveda, omogoča pregledovanje na vseh modernih napravah: pametni telefoni, dlančniki, tablice, prenosni računalniki in podobno. Razveseljivo je, da je ta programska rešitev za sedaj brezplačna.

plodnost goveda, ovratnice za krave, spremljanje prireje krav, scr heatime

Sistem Heatime HR

Sistem, ki spremlja plodnost goveda ima samostojen ekran za prikaz podatkov, ki ga po navadi montiramo v hlev čim bližje vhodu. Na ekran tako pogledamo vsakič ko gremo mimo. Poleg ekrana so sestavni deli sistema še ovratnice z merilno enoto, antena in električni pretvornik. Ne smemo pozabiti na kakovostne kable za povezavo, saj okolje v hlevu ni ravno naklonjeno vrhunski elektroniki, ki zahteva odlične stike in povezave. V primeru želje po prenosu podatkov na PC to rešimo z vmesnim modemom.

Pošlji nam povpraševanje ali naročilo

KLIKNI TUKAJ

Prednosti za rejca

 • Sprotna obveščenost o dogajanju v čredi
 • Možnost spremljanja pojatev tudi ponoči
 • Zelo natančna kartica krave, pri čemer sistem veliko podatkov beleži samostojno
 • Možnost sprotnega izvoza podatkov na primer k odgovornemu veterinarju
 • Dolgoletno spremljanje posamezne živali, kar zelo poveča zanesljivost informacij
 • Združljivost z večino na trgu obstoječih sistemov tako za molzne naprave: Lely, De Laval, Milkline, kot za upravljanje s čredo: Genex, RHS, Fadec, Milfos, Semex, Micro Dary Logic, Kurtsan, Viking Danmark, Swissgenetics, Evolution, , Masterrind, CRV, LIC, Rinder Allianz, FarmTech Alliance, Alta-Agricorp, Sivam

Nasveti za rejca

 • Sprotno vstavljanje podatkov o osemenitvah, telitvah, zdravljenju je nujno
 • Zahtevajte od ponudnika izračun povrnitve investicije v mesecih
 • Dnevno spremljajte posamezno kravo preko skupinskih parametrov
 • Nastavite alarme po svoji presoji in svojih izkušnjah
 • Pritegnite k delu s tem sodobnim orodjem svoje otroke. Le ti so zelo dojemljivi za novo programsko in strojno opremo ter zelo hitro obvladajo celo zahtevne operacije
 • Celostno zastavite sistem spremljanja podatkov v vaši čredi: plodnost, mlečnost, uravnavanje porabe močne krme, uporabo sortirnih vrat in drugih novosti