Ušesne znamke za govedo – NOVOST!

Pametna ušesna znamka SenseHub

Revolucionarni SenseHub za spremljanje počutja in prireje krav je preverjeno najboljša tehnična rešitev na svetu. Za zaznavanje pojatev in zdravja krav lahko sedaj uporabimo tudi pametno ušesno znamko. Sistem je zelo preprost za uporabo in nam omogoča še večjo prirejo.

Z združitvijo SCR-jeve vodilne tehnologije za spremljanje krav in Allflex-ovim znanjem o označevanju domačih živali v SenseHub, smo dobili najbolj napredno rešitev na svetu za inteligentno vodenje govedoreje. Ponujamo vam posebno prilagodljivo in enostavno orodje za uspešno vodenje govedorejske kmetije in večjo prirejo.

Ušesne znamke za govedo Ultra/Senior

Ušesne znamke za govedo Ultra/Senior so narejene iz prvovrstne plastike, ki ne povzroča alergij in je odporna na UV žarčenje. Tisk je doživljenjski in viden tudi na daljše razdalje. Kovinska konica in odlično vrtenje na zglobu iz trde plastike pomeni lažje vstavljanje ter manjše izpadanje ušesnih znamk Ultra/senior.

NAROČI UŠESNE ZNAMKE ZDAJ

Elektronske ušesne znamke za govedo

Elektronsko znamko lahko vstavimo z rdečimi kleščami, ki jim snamemo plastični vložek na ženskem delu čeljusti klešč. Namenjena je elektronski identifikaciji goveda in bo čedalje bolj uporabna z razvojem elektronskih naprav v živinoreji. S pomočjo elektronske znamke že sedaj lahko natančno beležimo prihod in odhod goveda v ali iz hleva. Vse več krmilnih aparatov je sposobnih zaznati elektronsko ušesno znamko in s tem omogočiti individualno krmljenje goveda. Avtomatsko tehtanje s branjem elektronskih ušesnih znamk se že veliko let uporablja v reji krav dojilj.

Genomske ušesne znamke namenjene jemanju vzorcev hrustanca za genomiko

Ta znamka se po navadi uporablja skupaj z elektronsko ušesno znamko in omogoča odličen sistem I&R. Najbolje je, da obe znamki vstavimo takoj ob rojstvu teleta in si tako daljno ročno zagotovimo razvoj svoji čredi. Mala epruveta s tekočino za konzerviranje in QR Kodo je najbolj zanesljiv način vzorčenja tkiva za genomsko analizo. Kasnejše zamrzovanjem vzorca omogoča dolgoročno dokazovanje identitete goveda ali genomske analize.

Opis postopka naročanju na Volosu

Ušesne znamke Allflex, ki jih prodaja Kmetijski zavod Bric, lahko naročite na portalu Volos.

Kliknite za navodila – opis postopka naročila.