Ušesne znamke za govedo – NOVOST!

ušesna znamka za govedo, sensetime, pametna ušesna znamka za spremljanje plodnost goveda

Pametna ušesna znamka SenseHub

Revolucionarni SenseHub za spremljanje počutja in prireje krav je preverjeno najboljša tehnična rešitev na svetu. Za zaznavanje pojatev in zdravja krav lahko sedaj uporabimo tudi pametno ušesno znamko. Sistem je zelo preprost za uporabo in nam omogoča še večjo prirejo.

Z združitvijo SCR-jeve vodilne tehnologije za spremljanje krav in Allflex-ovim znanjem o označevanju domačih živali v SenseHub, smo dobili najbolj napredno rešitev na svetu za inteligentno vodenje govedoreje. Ponujamo vam posebno prilagodljivo in enostavno orodje za uspešno vodenje govedorejske kmetije in večjo prirejo.

Ultra/Senior ušesne znamke za govedo
Ultra/Senior ušesne znamke za govedo

Ušesne znamke za govedo Ultra/Senior

Ušesne znamke za govedo Ultra/Senior so narejene iz prvovrstne plastike, ki ne povzroča alergij in je odporna na UV žarčenje. Tisk je doživljenjski in viden tudi na daljše razdalje. Kovinska konica in odlično vrtenje na zglobu iz trde plastike pomeni lažje vstavljanje ter manjše izpadanje ušesnih znamk Ultra/senior.

ušesne znamke za govedo, elektronske ušesne znamke

Elektronske ušesne znamke za govedo

Elektronsko znamko lahko vstavimo z rdečimi kleščami, ki jim snamemo plastični vložek na ženskem delu čeljusti klešč. Namenjena je elektronski identifikaciji goveda in bo čedalje bolj uporabna z razvojem elektronskih naprav v živinoreji. S pomočjo elektronske znamke že sedaj lahko natančno beležimo prihod in odhod goveda v ali iz hleva. Vse več krmilnih aparatov je sposobnih zaznati elektronsko ušesno znamko in s tem omogočiti individualno krmljenje goveda. Avtomatsko tehtanje s branjem elektronskih ušesnih znamk se že veliko let uporablja v reji krav dojilj.

ušesne znamke za govedo, Genomske ušesne znamke namenjene jemanju vzorcev hrustanca za genomiko

Genomske ušesne znamke namenjene jemanju vzorcev hrustanca za genomiko

Ta znamka se po navadi uporablja skupaj z elektronsko ušesno znamko in omogoča odličen sistem I&R. Najbolje je, da obe znamki vstavimo takoj ob rojstvu teleta in si tako daljno ročno zagotovimo razvoj svoji čredi. Mala epruveta s tekočino za konzerviranje in QR Kodo je najbolj zanesljiv način vzorčenja tkiva za genomsko analizo. Kasnejše zamrzovanjem vzorca omogoča dolgoročno dokazovanje identitete goveda ali genomske analize.

Ušesne znamke za govedo Allflex, kmetijski zavod bric, velike znamke za govedo

Velike ušesne znamke za govedo

Velike ušesne znamke so večje od navadnih. Pod identifikacijsko številko živali imajo prostor, da na znamko lahko napišete očeta živali, datum rojstva…

Za pisanje po teh velikih znamkah vam priporočamo naš flomaster Allflex, ki je namenjen prav temu in narejen tako, da se napis ne izbriše.

Ušesne znamke za govedo Allflex, blue helix

Blue Helix ušesne znamke

Ušesne znamke za govedo Blue Helix so narejene iz prvovrstne plastike, ki ne povzroča alergij in je odporna na UV žarčenje. Glava ušesne znamke ni polna, ampak omogoča boljši pretok zraka. Tisk je doživljenjski in viden tudi na daljše razdalje. Kovinska konica in odlično vrtenje na zglobu pomeni lažje vstavljanje ter manjše izpadanje ušesnih znamk.

Ušesne znamke za govedo Allflex

Opis postopka naročanju na Volosu

Ušesne znamke Allflex, ki jih prodaja Kmetijski zavod Bric, lahko naročite na portalu Volos.

Kliknite za navodila – opis postopka naročila.

Ušesne znamke za govedo Allflex, flomaster za pisanje po ušesnih znamkah

Flomaster Allflex

Flomaster zagotavlja dolgotrajen in  neizbrisljiv napis. Poseben flomaster za pisanje po praznih in velikih ušesnih znamkah je primeren za dodatno interno označevanje živali.

Ušesne znamke za govedo Allflex, flomaster za pisanje po ušesnih znamkah

Ročaj za sprej SprayMaster

Ročaj za razpršilno dozo SprayMaster za označevalno razpršilo. Razpršilni pripomoček za udoben nanos barvnih in označevalnih razpršil. Za čisto in učinkovito delo z vsemi običajnimi razpršilnimi dozami. Razpršilni pripomoček omogoča profesionalno ravnanje, podobno kot pri brizgalni pištoli, in vam omogoča enostavno obdelavo tudi večjih površin. Poleg vsega ščiti roke uporabnika.

Ušesne znamke za govedo Allflex, flomaster za pisanje po ušesnih znamkah

Sprej za interno označevanje

 Sprej je namenjen za označevanje goveda ali koz in prašičev. Barvno intenzivno in hitro sušeče se označevanje najboljše kakovosti. Za ovce priporočamo naše posebno označevalno razpršilo za ovce.Je hitro sušeč se in ima intenzivne barve!

Barve: zelena, modra, črna, rdeča